Direktlänk till inlägg 23 maj 2013

Egypten

Tjäna Robin h'är är lite fakta om egypten 

Egypten (arabiskaمصرMiṣr eller MáṣrkoptiskaKīmifornegyptiskaKemet), formellt Arabrepubliken Egypten,[3] (arabiskaجمهوريّة مصرالعربيّة, Ǧumhuriyat Misr al-ˁArabiyah), är en republik i östra Nordafrika, vid Medelhavet och Röda havetSinaihalvön bildar en landväg in i Sydvästasien och Egypten har därför landområden i två kontinenter och är ett transkontinentalt land och en stormakt i Afrika, Medelhavsområdet, Mellanöstern och den muslimska världen. Med en yta på cirka 1 010 000 km² gränsar Egypten till Medelhavet i norr, Gazaremsan och Israel till nordost, Röda havet i öst,Sudan i söder och Libyen i väster.

Egypten är ett av de folkrikaste länderna i Afrika och Mellanöstern. Den stora majoriteten av dess uppskattningsvis 80 miljoner invånare[2] bor näraNilen på ett cirka 40 000 km² stort område där den enda odlingsmarken finns. Stora delar av Saharaöknen är glest befolkat. Ungefär hälften av Egyptens invånare bor i städer, de flesta spridda över tätbefolkade orter som KairoAlexandria och andra större städer i Nildeltat.

Monument i Egypten som Gizaplatån och Sfinxen byggdes av dess forntida civilisation. Dess antika ruiner, som de i MemfisThebeKarnak ochKonungarnas dal utanför Luxor, är betydande centrum för arkeologiska studier. Turistnäringen och Röda havets riviera sysselsätter cirka 12% av Egyptens arbetskraft. Egyptens ekonomi är en av de mest diversifierade i Mellanöstern, med sektorer inom exempelvis turism, jordbruk, industri och service på nästan lika produktionsnivåer.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Guinea, formellt Republiken Guinea (République de Guinée), är en stat i Västafrika. Guinea ligger på atlantkusten mellan Guinea-Bissau och Sierra Leone, och gränsar i norr till Senegal och Mali, i öster Elfenbenskusten och i söder Liberia. Guinea var...

Idag har vi tagit lite bilder på och i Ghanas natur vi kommer ladda upp bilderna efter detta inlägg =). ...

Vi har rest genom några städer nu i afrika och måhar sett många djur och och sett många städer! ...

Robin här Ghana, formellt Republiken Ghana, är en republik i Västafrika. Landet gränsar till Elfenbenskusten i väst, Burkina Faso i norr, Togo i öst och Guineabukten i syd. 1 848 614 bor i Accra som är huvudstaden. ...

Presentation


SÖta katten ifrån afrika

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards